Thomas University Master Plan

Thomasville, Georgia

 

Thomas University embarked on an epic challenge to change the face of their campus in 2010.  With roads bisecting the small campus and a sea of parking as the main focal point from Pinetree Boulevard, the campus did not reflect the excellent quality of education that was offered by the University.   Our firm worked with President, Dr. Gary Bonvillian to create a vision for the campus that would not only provide a pleasant working and learning environment for students and staff, but would become an asset for the entire Thomasville Community. 

 

The master plan proposed removal of nearly every square inch of pavement, roads and sidewalks and starting from scratch, to design efficient parking areas, a pedestrian friendly campus interior, efficient service areas, stormwater management facilities that were amenities, as well as the creation of classic campus quadrangles.  The quads were created by the placement of new buildings as well as moving and renovating existing structures such as the Balfour Chapel.  New signage, shade structures, plazas, fountains and gardens were incorporated into the new plan.

Before
After
Road Through Campus (Before)
Road Through Campus (Before)
press to zoom
After Road is Removed
After Road is Removed
press to zoom
Sea of Parking (Before)
Sea of Parking (Before)
press to zoom
New Parking Area
New Parking Area
press to zoom
Area Before Wight Park
Area Before Wight Park
press to zoom
After Wight Park Installation
After Wight Park Installation
press to zoom